Close
Book Your Reservation

Hudklinikken Silkeborg

Afbud senest 24 timer før

Behandlinger

Operationer
Hudlægen udfører operation af basalcellehudkræft, modermærker og knuder i huden som generer. Endvidere fjernes forstadier til hudkræft, aktiniske keratoser, med enten frysebehandling eller en receptpligtig medicinsk creme. Det kan variere fra person til person hvilken behandling som er mest velegnet. Hudlægen vil informere dig og rådgive dig. Hudlæge Christin Maier havde i sin ansættelse på afdelingen for hud- og kønssygdomme på Aarhus Universitetshospital det lægefaglige ansvar for de kirurgiske behandlinger.

Lysbehandling
I Hudklinikken Silkeborg har du mulighed for at få behandlet din hudsygdom med smalspektret UVB lys. Behandlingen er speciel velegnet til psoriasis. Endvidere bruges lysbehandlingen til eksemer af forskellig type, vitiligo og hudkløe.
Vores sygeplejersker vil informere dig grundigt om behandlingen, bivirkninger og de praktiske forhold så du er godt forberedt.

Allergi
Klinikken tilbyder undersøgelse for allergier. For type 1 allergi, som kan ses ved høfeber, astma, børneeksem og helårssnue, laver vi oftest en priktest. Priktesten sammen med den kliniske undersøgelse kan vise om du har en betydende allergi. Hvis priktesten af forskellig årsag ikke kan gennemføres bestiller vi en blodprøve.
Har man mistanke om en type 4 allergi, som kan ses ved allergi for parfume, metaller, kolofonium, planter, gummi og mange flere allergener, laver vi en lappetest. Her kan vi undersøge dig for allergi overfor de ting du er i berøring med i dit miljø. Både i hjemmet men også på din arbejdsplads. Vi har samarbejde med allergenbanken på Odense Universitetshospital, hvorfra vi rekvirerer specifikke allergener som mistænkes at give allergi i det enkelte tilfælde.

Laserbehandling
Har du generende ar efter acne, karsprængninger eller rødme i ansigtet, som er opstået efter hudsygdom i ansigtet, kan du få laserbehandling indenfor sygesikringen. I Hudklinikken Silkeborg har vi et sikkert og nyt udstyr til laserbehandling. Spørg din læge om du kan blive henvist til laserbehandling. Det er bedst at modtage laserbehandlingen i vintermånederne hvor huden er lys og ikke har fået sol.

Hudsygdomme i ansigtet
Ofte er det en stor belastning at have en hudsygdom i ansigtet. Der kan være tale om akne, rosacea, skæleksem, psoriasis, allergisk eksem, atopisk eksem, perioral eksem, lupus osv.. I Hudklinikken Silkeborg lytter vi til dig og undersøger dig, således du får stillet den rigtige diagnose og efterfølgende får den korrekte behandling. Det kan blive nødvendigt med undersøgelse i form af blodprøve, biopsi,  undersøgelse for allergi osv.. Vi laver dernæst en opfølgning og kontrollerer at du har tilfredsstillende effekt af den givne behandling.

Andre behandlinger
Vi vurderer i øvrigt alle andre hudsygdomme og mærker på huden. De fleste tilstande kan vi hjælpe med at behandle. Vi lægger vægt på et højt lægefagligt og sygeplejefagligt niveau og vil undersøge dig grundigt. Der kan blive behov for blodprøver, hudbiopsi og flere opfølgninger efter første konsultation før vi finder ud af hvad du fejler. Såfremt vi ikke kan hjælpe dig har vi et tæt samarbejde med afdelingen for hud- og kønssygdomme på Århus Universitetshospital hvortil vi kan henvise dig til såfremt det bliver nødvendigt.

Kosmetisk behandling – Hudlæge Christin Maier er specialist i behandling af rynker med filler (Restylane) og botulinumtoksin A (Botox-Azzalure) samt laserbehandling. Såsom fraktioneret CO2 laser til rynker og solskadet hud og IPL til kar og pigmentforandringer. Book tid på tlf. 82 13 11 66